Mesić posjetio hrvatski papinski zavod i Crkvu Sv. Jeronima

EUROPSKO udruživanje pomaže Hrvatskoj da objedini svoj korpus, na čemu i Crkva puno radi, izjavio je u utorak u Rimu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić tijekom posjeta papinskom hrvatskom Zavodu i Crkvi sv. Jeronima.

On je rekao da će Hrvatska sve poduzeti kako bi ostvarila standarde koji vrijede u svijetu i kako bi što prije bila prepoznata kao članica velike europske obitelji.

Hrvatski je predsjednik zahvalio papinskom hrvatskom zavodu sv. Jeronima u Rimu na svemu što čini za hrvatske vjernike.

Čestitajući okupljenima u Zavodu božićne blagdane on je poželio Hrvatskoj da što prije prebrodi teškoće u kojima se nalazi i da ostvari strateške ciljeve za koje se opredjelila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rektor Zavoda mons. Jure Bogdan rekao je da Mesićev posjet dolazi u vrijeme 550. obljetnice utemeljenja hrvatskih svetojeronimskih ustanova, a da je prošle godina proslavljena 100. godina svećenićkog zavoda sv. Jeronima.

´Ovdje vas danas pozdravljam, u srcu najstarije hrvatske crkvene ustanove izvan domovine. Držimo da je 550. godina u dijaspori lijepi niz godina s kojim bi se mnogi rado ponosili´, rekao je.

Mons. Bogdan poklonio je Mesiću Zbornik - spomen knjigu o stoljetnom djelovanju Zavoda sv. Jeronima, a također je iskoristio prigodu da svima u Hrvatskoj, kao i predsjedniku Mesiću, čestita Božić i Novu godinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara