Mesić posjetio Splitsku kliničku bolnicu

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić posjetio je popodne Kliničku bolnicu u Splitu, odnosno njezin nedavno otvoren Regionalni centar za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma.

Predsjednik Mesić je izrazio zadovoljstvo razvojem Kliničke bolnice, koja s dvjema bolnicama na Križinama i Firulama ima 2112 zaposlenika i druga je po veličini u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ravnatelj KB-a Dinko Mirić je, izvijestivši Predsjednika o ulaganjima u prošle četiri godine u tu bolnicu, podsjetio da je u građevne radove uloženo 108 milijuna kuna uglavnom iz donacija te iz gradskoga i županijskog proračuna. Tehnološku obnovu bolnice omogućila je pak država, tako da će KB, po Mirićevoj ocjeni, za dvije do tri godine biti na europskoj razini.

Voditelj Regionalnog centra za dijabetes prim. Slaven Kokić kazao je kako Centru gravitira više od 70 tisuća građana jer je u Splitsko-dalmatinskoj županiji registrirano po 30 tisuća dijabetičara i oboljelih od osteoporoze, te deset tisuća oboljelih od bolesti štitnjače, a svaki deseti brak u Županiji je sterilan, što također spada pod taj centar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara