Mesić pozvao osnovnoškolce da nikada ne probaju cigarete

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić pozvao je danas učenike osnovnih škola da nikada ne probaju cigarete.

´Pozdravljam vas sve kao buduće nepušače i pozivam vas da ni jednom u životu ne probate cigaretu´, rekao je Mesić učenicima zagrebačke osnovne škole ´Antun Gustav Matoš´, koju je posjetio u povodu nacionalnog ´Dana bez dima´ 5. ožujka.

´Najvažnije je da u ranoj mladosti saznate koje su štetne posljedice pušenja na vaše zdravlje, jer se od vas očekuje da završite školu i budete dobri radnici koji će pridonijeti napretku svoje domovine´, rekao je Mesić.

Odgovarajući na pitanja učenika, Mesić je govorio o vlastitom dugogodišnjem iskustvu s pušenjem, kojega se odrekao prije pet godina.

Akciji ´Dan bez dima´ priključila se i zagrebačka tvornica slatkiša ´Kraš´, koja je organizirala predavanja za svoje radnike o štetnosti pušenja.

´Ne možemo zaustaviti pušenje ali ga možemo smanjiti, čime smanjujemo i troškove liječenja´, rekao je predsjednik Republike prilikom susreta sa članovima Uprave ´Kraša´, među kojima je predsjednica Uprave Zvjezdana Blažić i sama novopečeni nepušač.

Direktor Škole narodnog zdravlja ´Andrija Štampar´ Stipe Orešković upozorio je da Hrvatska zbog posljedica pušenja godišnje ima dvije milijarde kuna zdravstvenih troškova dodavši kako je naša zemlja potpisnik konvencije o restrikcijama u industriji duhana.

Orešković je podsjetio da će 5. ožujka akcija ´Recite da nepušenju´ napuniti godinu dana, a za očekivati je da na ´Dan bez dima´ neće pušiti barem 10 posto pušača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara