Mesić predao kandidaturu za drugi predsjednički mandat

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić danas je Državnom izbornom povjerenstvu predao svoju kandidaturu za drugi predsjednički mandat, potkrijepljenu s prikupljenih više od 200 tisuća potpisa potpore.

Upitan na temelju čega misli da će dobiti potporu građana za još jedan predsjednički mandat, Mesić je novinarima rekao kako smatra da je u prvom mandatu obavio ono što se od njega očekivalo - pomogao da se Hrvatska otvori prema svijetu, da se demokratizira te da profunkcioniraju pravne institucije.

Bude li ponovno izabran, prioritet će mu, kaže, biti promjena smjera hrvatske privrede, odnosno da Hrvatska u najkraćem mogućem roku od zemlje uvoza postane proizvodna i izvozna zemlja.

Uz to, dodaje Mesić, drugi korak treba biti i taj da Hrvatska, u što čvrsto vjeruje, usvoji europske standarde i na taj način bude prepoznata, što će joj jamčiti i ulazak u punopravno članstvo Europske unije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje očekuje li drugi krug predsjedničkih izbora, odgovorio je kako bi volio da izbori završe u prvom krugu.

U Mesićevoj pratnji bili su i čelnici oporbenih stranaka koje podupiru njegovu kandidaturu - SDP, HSS, HNS, IDS, Libra, LS, PGS, SDA.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara