Mesić priča jedno, a njegov ured sasvim drugo: Tko na kraju plaća Josipovićevu inauguraciju?

Mesić priča jedno, a njegov ured sasvim drugo: Tko na kraju plaća Josipovićevu inauguraciju?

Tekst: P.V.
Foto: Goran Šebelić / Cropix

IZMEĐU predsjednika Stjepana Mesića i djelatnika u njegovu uredu očigledno je došlo do problema u komunikaciji. Mesić je, naime, danas u Puli ponovno otvorio pitanje troškova inauguracije novog predsjednika Ive Josipovića, kazavši da će oni valjda biti pokriveni iz državnog proračuna.

Inauguracija će koštati oko 700.000 kuna

Mesić je očigledno zaboravio (ili nije niti bio svjestan) da je prije samo nekoliko dana iz njegova ureda novinarima stiglo priopćenje u kojem su obećali pokriti sve troškove inauguracije. "Prema dosadašnjoj praksi, inauguracije predsjednika RH bile su financirane iz sredstava proračunske zalihe. Troškovi inauguracije novoizabranog predsjednika Ive Josipovića bit će osigurani prenamjenom sredstava iz proračuna Ureda predsjednika za 2010. godinu", stajalo je u tom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Mesić je danas opet iznio drukčiju verziju. "Inauguracija se uvijek plaćala iz proračunskih rezervi pa će valjda tako biti i sada", kaže Mesić. Inauguracija bi, prema procjenama Josipovićeve desne ruke Miranda Mrsića, trebala koštati najviše 700.000 kuna, a točan će troškovnik biti objavljen idući tjedan. "Troškovi će rasti ako se na inauguraciji pojavi netko od državnika kojima je potrebno veliko osiguranje", rekao je Mrsić. 

"Nisam napravio niti jedan gaf"

Mesić je tijekom svog današnjeg posjeta Puli također najavio kako će se ovog vikenda oprostiti od rezidencije na Brijunima u kojoj će održati nekoliko radnih sastanaka. Ovoga puta se neće na Brijunima sastati s Josipovićem, ali do tog susreta možda dođe u budućnosti, kaže Mesić.

Za kraj, svojim je kritičarima i političkim protivnicima poručio da tijekom svojih deset godina nikad nije zakazao. "Neki kažu da sam u svoja dva mandata počinio mnogo gafova. Ja mislim da nisam napravio niti jedan. Samo sam brzo reagiralo, a pokazalo se da sam uvijek bio u pravu", rekao je Mesić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara