Mesić prihvatio Marovićev poziv za sjednicu Igmanske inicijative

PREDSJEDNIK predsjednik Stjepan Mesić prihvatio je poziv predsjednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića da 27. lipnja u Beogradu sudjeluje na 10. sjednici Igmanske inicijative, priopćeno je u četvrtak iz Ureda Predsjednika.

"Uvijek mi je bilo drago kada sam mogao podržati aktivnosti nevladinog sektora jer su se predstavnici tog sektora ne jednom pokazali hrabrijima i vidovitijima od ljudi na vlasti, utirući putove prema obnovi povjerenja i međusobnog razumijevanja i prema punoj normalizaciji odnosa i prilika u jugoistočnoj Europi, odnosno na području bivše Jugoslavije", kaže se u poruci predsjednika Mesića predsjedniku Srbije i Crne Gore.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aludirajući na četničko okupljanje na Ravnoj Gori predsjednik Marović je u pozivnom pismu izrazio uvjerenje da "takvi incidenti, minorni po duhu, ni na koji način ne mogu omesti našu zajedničku odlučnost da u interesu naših zemalja razvijamo sve oblike regionalne suradnje", stoji u priopćenju.

Igmanska inicijativa koja okuplja predstavnike nevladinih organizacija iz SCG, BiH i RH raspravljat će na beogradskoj sjednici o unapređivanju ukupnih odnosa s posebnim naglaskom na stanje i perspektivu razvoja kulturne suradnje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara