Mesić primio britanskog ministra obrane Hoona

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je u svome uredu britanskog ministra obrane Geoffreya Hoona koji boravi u utorak u posjetu Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Ministar Hoon je izrazio zadovoljstvo iznimno dobrim odnosima dviju zemalja i ostvarenim napretkom Hrvatske, što je rezultat provedenih reformi i izvrsnih međunarodnih kontakata, no prenio je zabrinutost EU i NATO-a u vezi posljednjeg izvješća tužiteljice Haaškog suda s obzirom da nije ispunjen jedan od bitnih uvjeta za ulazak u EU i NATO.

Tužiteljstvo Haškog suda zamjera Hrvtskoj što nije uhitila odbjeglog generala Ante Gotovinu, haškog optuženika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je ispunjavanjem ostalih uvjeta najbliža ulasku u NATO i EU u usporedbi s ostalim kandidatima u regiji", rekao je ministar.

No od Hrvatske se očekuju i konkretni potezi i jasne akcije već idućih tjedana kako bi otklonila i tu zapreku, dodao je.

Predsjednik Mesić i ministar Hoon razmijenili su i mišljenja o rješavanju situacije na Bliskom Istoku, borbi protiv terorizma i stanju u Iraku, te se suglasili da se mir mora postići ulaganjem napora i na političkom planu, a ne samo vojnim angažiranjem, što je sada primarna zadaća međunarodne zajednice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara