Mesić primio Coxa

Mesić primio Coxa
PRESJEDNIK Europskog parlamenta Pat Cox rekao je u ponedjeljak u Zagrebu, nakon sastanka s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, kako će njegova misija sljedećih dana u regiji biti razgovori o preuzimanju europskih vrijednosti, ali da će brzina stizanja na te vrijednosti biti različita od slučaja do slučaja.

"Moja će misija idućih dana u regiji biti da razgovaram o spajanju na europske vrijednosti, ali i da istaknem činjenicu da će ritam i brzina stizanja na te vrijednosti biti različita od slučaja do slučaja", rekao je Cox u izjavi za novinare nakon radnog doručka u Uredu predsjednika RH.

Cox, koji se na čelu izaslanstva Europskog parlamenta nalazi na turneji po regiji jugoistočne Europe, također je želio u svoje i u ime Europskog parlamenta službeno istaknuti kako duboko cijeni Mesićevo političko vodstvo i način na koji je Hrvatsku usmjerio prema EU.

"Osobito bih želio službeno izraziti zahvalnost predsjedniku Mesiću za hrabrost u političkom vodstvu tijekom posljednjeg posjeta Beogradu kad je zajedno sa svojim tamošnjim kolegom poduzeo značajan simbolički korak u svjetlu događaja iz nedavne prošlosti", rekao je Cox, dodavši kako se raduje bliskoj suradnji s Hrvatskom na njezinu putu u EU.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski predsjednik novinarima je rekao da je u razgovoru s europskim sugovornicima spomenut cijeli niz europskih tema i tema danas akutalnih u Hrvatskoj.

"Svoje sam sugovornike upoznao s hrvatskim nastojanjima da što prije ostvarimo europske standarde i uključimo se u euro-atlantske integracije spomenuvši pri tom naše uspjehe, ali i teškoće koje imamo", rekao je Mesić.

Hrvatski predsjednik europske je parlamentarce upoznao i sa stanjem u regiji o kojem, kako je rekao, oni sami već mnogo znaju.

Programom posjeta Peta Coxa predviđeni su njegovi razgovori s predsjednikom Hrvatskog sabora Zlatkom Tomčićem i predsjednicima klubova zastupnika parlamentarnih stranaka, te obraćanje saborskim zastupnicima, a trebao bi se sastati i sa zamjenikom predsjednika Vlade Goranom Granićem.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara