Mesić primio generala Lucića

PREDSJEDNIK i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas generala pukovnika Josipa Lucića, koji je kao zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga u utorak, 31. prosinca 2002., od stožernog generala Petra Stipetića preuzeo poslove i zadaće načelnika Glavnog stožera, priopćio je večeras Ured predsjednika Republike.

General Lucić je vrhovnog zapovjednika izvijesito o stanju vojnih elemenata bojne spremnosti Oružanih snaga, naglasivši da bojna spremnost nijednog dijela vojnog sustava nije ugrožena.

U vezi s nedavnim prestankom djelatne vojne službe većoj skupini najviših zapovjednika i časnika Oružanih snaga njihove su dužnosti preuzeli novi zapovjednici tamo gdje su imenovani, odnosno zamjenici umirovljenih zapovjednika, ili, ako zamjenici nisu bili imenovani, sljedeće osobe po vojnoj uspravnici. Sve ostale aktivnosti koje su u Oružanim snagama planirane za ovo doba godine teku u skladu s planovima, stoji u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

General Lucić je također izvijestio o zadaćama Oružanih snaga koje su u jačanju bojne spremnosti postavljene i trebaju biti provedene prvih mjeseci 2003., a osobito u kontekstu preustroja cijelog sustava.

Sastanku su nazočili i Predsjednikov savjetnik za obranu i vojna pitanja Imra Agotić i pročelnik Predsjednikova Vojnog kabineta general bojnik Krešimir Kašpar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara