Mesić primio gradonačelnika londonskog Cityja

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je u Zagrebu gradonačelnika londonskog Cityja Gavyna Arthura, priopćio je Ured Predsjednika.

Naglašavajući da dolazi kao predstavnik međunarodnog financijskog središta, Arthur je naglasio kako u londonskom Cityju vlada sve veće zanimanje za Hrvatsku, na koju se gleda kao na logičnog partnera u ovom dijelu svijeta, priopćeno je.

Arthur je upoznao Mesića sa spremnošću međunarodnog kapitala da ulaže, u prvom redu u infrastrukturne projekte, dodajući da će spremnost stranog kapitala da dođe u Hrvatsku ovisiti o tome u kojoj će on mjeri u Hrvatskoj biti dobrodošao i koliko će sigurni biti uvjeti ulaganja.

Mesić je pozdravio namjeru ulaganja u Hrvatsku precizirajući kako su se dosadašnja strana ulaganja u našu zemlju u najvećoj mjeri ograničavala na banke, osiguravajuća društva i profitabilne hotele, dok je investiranje u proizvodnju daleko zaostajalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Mesića sastanku su prisustvovali savjetnici za vanjsku politiku i gospodarstvo Tomislav Jakić i Dubravko Radošević, priopćio je Ured.

Uz Arthura je bio britanski veleposlanik u RH Nicholas Jarrold.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara