Mesić primio izaslanstvo Društva oboljelih od multiple skleroze Hrvatske

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Društva oboljelih od multiple skleroze Hrvatske koje ga je izvijestilo o pripremama za održavanje Drugog hrvatskog simpozija oboljelih od multiple skleroze Hrvatske, priopćeno je iz Predsjednikova ureda.

Simpozij će se održati od 5. do 7. rujna 2003. u bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice na temu rehabilitacije. Izaslanstvo je zahvalilo predsjedniku Mesiću na pokroviteljstvu nad Simpozijem kojeg organiziraju Društvo multiple skleroze Hrvatske, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo rada i socijalne skrbi i Državni zavod za zaštitu obitelji, materinstvo i mladež.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom susreta bilo je riječi o djelatnosti Društva koje nizom aktivnosti radi na očuvanju socijalno-zdravstvene zaštite članova, te sudjeluje u svim važnim međunarodnim događajima s ciljem praćenja najnovijih dostignuća u liječenju multiple skleroze. Kako bi otvorili novu stranicu kvalitetnije skrbi o oboljelima naglasili su potrebu hitnog uvrštenja Centra za liječenje oboljelih od multiple skleroze i Referalnog centra za rehabilitaciju hitno u Program razvoja zdravstva Republike Hrvatske. Smatraju da je u suradnji sa HZMO-om potrebno riješiti priznavanje dijagnoze multiple skleroze kao stupanj invalidnosti s početnim postotkom od 80 posto. U razgovoru je također istaknuto kako do sada oboljeli nisu imali riješene osnovne zakonske uvjete za ostvarivanje svojih prava, priopćeno je iz Predsjednikova ureda.

Višečlano izaslanstvo predvodila je predsjednica Društva Danica Eškić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara