MESIĆ PRIMIO NJEMAČKOG KANCELARA SCHROEDERA

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u četvrtak kancelara Savezne Republike Njemačke Gerharda Schroedera, priopćio je Ured Predsjednika RH. L

Prema priopćenju, predsjednik Mesić upoznao je kancelara Schroedera s hrvatskim stajalištima glede europskog udruživanja, te sa svojim viđenjem stanja na jugoistoku Europe. U tom kontekstu bilo je riječi i o suradnji s Haagom te povratku izbjeglica.

Kancelar Schroeder je izrazio zadovoljstvo hrvatskom suradnjom s haškim Tribunalom, dodavši da je dobra regionalna suradnja pretpostavka hrvatskom priključenju Europskoj uniji, kaže se u priopćenju. Također je bilo riječi o njemačko-hrvatskoj gospodarskoj suradnji, za koju je njemački kancelar ustvrdio da je ispod mogućnosti koje imaju obje zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz kancelara Schroedera su, među ostalima bili njemački veleposlanik u RH Gebhardt Weiss, pomoćnici ministra i savjetnici kancelara Bernd Pfaffenbach i Bernd Muetzelburg.

Uz predsjednika Mesića su bili Gvozden Flego, ministar za znanost i obrazovanje, Ivica Maštruko, savjetnik Predsjednika za vanjsku politiku, Dubravko Radošević, savjetnik Predsjednika za gospodarstvo i hrvatska veleposlanica u SR Njemačkoj Vesna Cvjetković Kurelec.

(Hina) pp rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara