Mesić primio predsjednika talijanske regije Veneto

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je u četvrtak predsjednika talijanske pokrajine Veneto Giancarla Gallana, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Tijekom sastanka razgovaralo se o suradnji Hrvatske i regije Veneto, a talijanski su predstavnici naglasili da je njihova regija voljna u Odboru za regije pri EU-u, u koji je uključeno 250 europskih regija, podržati programe razvoja Hrvatske.

Osim toga, Gallan je predložio da Veneto s 200.000 eura financira izradu projekata koji su od hrvatskog interesa, a Hrvatska bi trebala predložiti područja na koja bi se ti projekti odnosili, kao što su infrastruktura, zbrinjavanje otpada, zaštita okoliša i slično. Predsjednik Mesić je dao svoju podršku za takve projekte, a također je izrazio mogućnost da se koriste i pretpristupni fondovi Europske unije, priopćeno je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju razgovora, izaslanstvo talijanske regije pozvalo je jednog ili dvoje mladih hrvatskih diplomata da dođu u njihov ured u Bruxellesu te da se, kroz praksu, upoznaju s funkcioniranjem Europske unije, a posebno s ulogom regija u tom sustavu, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

(Hina) xpp/xdj ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara