Mesić primio rumunjskog premijera Nastasea

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić razgovarao je s rumunjskim premijerom Adrianom Nastaseom o perspektivama širenja suradnje dviju zemalja, poglavito gospodarske, te o zajedničkoj težnji pristupa euroatlantskim integracijama, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Uz istaknuto obostrano zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim političkim odnosima, Mesić i Nastase izrazili su zadovoljstvo što je u protekloj godini udvostručena gospodarska razmjena, piše u priopćenju.

Međutim, još uvijek postoje veliki i neiskorišteni potencijali za razvitak suradnje na gospodarskom području i drugdje. Pritom je predsjednik Mesić istaknuo važnost zajedničkih interesa u mnogim infrastrukturnim projektima, posebice u prometnom i energetskom povezivanju, piše u priopćenju.

Hrvatska i Rumunjska ne dijele samo zajedničke ciljeve već i viziju ujedinjene Europe i stoga je izuzetno važna suradnja i razmjena iskustava, suglasili su se Mesić i Nastate.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunjski premijer podržao je priključenje Zagreba euroatlantskim procesima i pozdravio mogućnost uzvratnog posjeta rumunjskog predsjednika Iona Iliescua Hrvatskoj.

Nastase na čelu rumunjskoj izaslanstva boravi u službenom posjetu Hrvatskoj gdje se danas sastao sa svojim kolegom po dužnosti Ivicom Račanom, posjetio Hrvatsku gospodarsku komoru i otvorio Hrvatsko-rumunjski gospodarski forum, a očekuje ga i posjet Hrvatskom saboru i razgovor s predsjednikom sabora Zlatkom Tomčićem.

U rumunjskom izaslanstvu su, među ostalima, i ministar vanjskih poslova Rumunjske Dan Mircea Geoana, ministar rada i socijalne solidarnosti Marian Sarbu te ministar telekomunikacija Dan Nica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara