Mesić primio šefa Ureda za vezu UN i švicarskog veleposlanika

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u oproštajni posjet šefa Ureda za vezu UNa u RH Mandhyana Kishorea i švicarskog veleposlanika u RH Paula Widmera, priopćio je u utorak Ured Predsjednika RH. L

Govoreći o vremenu što ga je proveo u Hrvatskoj i o misiji koju je imao, Mandhyan je rekao kako je Hrvatska prošla značajan put i ostvarila velik napredak, kaže se u priopćenju. Mirovne misije svjetske organizacije označio je najvažnijim aktivnostima UN-a na početku 21. st., precizirajući da uspostavljanje i održavanje mira podrazumijeva i izgrađivanje demokracije, te uspostavljanje jednakosti među ljudima.

Švicarski veleposlanik Paul Widmer zahvalio je predsjedniku Mesiću na otvorenosti koju je demonstrirao u odnosima s predstavnicima stranih zemalja. Prema mišljenju veleposlanika Widmera, Hrvatska je riješila, odnosno uspješno rješava ključne probleme koji su je opterećivali na prijelazu u 21. stoljeće, kaže se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Mesić zahvalio je švicarskom veleposlaniku na njegovom doprinosu razvoju švicarsko-hrvatskih odnosa, naglašavajući ulogu koju je veleposlanik Widmer imao u mijenjanju predodžbe što ju je švicarska javnost imala o Hrvatskoj, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara