Mesić primio u oproštajni posjet španjolskog veleposlanika

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je u petak u oproštajni posjet veleposlanika Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj Antonia Pedauyea y Gonzaleza i odlikovao ga, zbog njegovih osobitih zasluga, Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Republike zahvalio je španjolskom veleposlaniku na svemu što je učinio u približavanju Hrvatske njezinim strateškim ciljevima. Ocijenio je kako je to najveća pomoć prijatelja jer Hrvatska ne očekuje povlađivanje već pomoć u ostvarivanju potrebnih reformi, piše u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istaknuvši zasluge španjolskog veleposlanika u zbližavanju Hrvatske i Španjolske predsjednik Mesić je kazao kako je sve to pridonijelo njegovoj odluci da veleposlanika Pedauyea y Gonzaleza odlikuje Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, za osobite zasluge u promicanju bilateralnih odnosa između dviju zemalja, te za poticanje gospodarskog i demokratskog razvoja.

Zahvalivši predsjedniku Mesiću na visokom odličju, španjolski veleposlanik je rekao da je to odličje simbol dobrih odnosa između dviju zemalja, te da će on i dalje raditi na njihovu zbližavanju i na podupiranju hrvatske želje za priključenjem EU.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara