Mesić primio u posjet izaslanstvo tvrtke RWE Aqua i Hochtief

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je u posjet izaslanstvo tvrtke RWE Aqua i HOCHTIEF, priopćio je Ured Predsjednika RH.

U razgovoru je bilo riječi o mogućoj budućoj potpori Hrvatskoj u razvoju vodno-gospodarstvene infrastrukture kao i turističkih regija u Hrvatskoj, kaže se u priopćenju.

Izaslanstvo je predsjedniku Mesiću izložilo i svoj plan ciljane gospodarske suradnje s mjesnim i regionalnim upravama te javnim poduzećima vodoopskrbe i zbrinjavanja otpadnih voda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
RWE Aqua namjerava partnerski podupirati hrvatsko vodno gospodarstvo u izgradnji, odnosno proširenju komunalnih sustava javne vodoopskrbe i zbrinjavanja otpadnih voda. Pritom je cilj, u okviru javno-privatne suradnje, ostvariti napredak u razvoju infrastrukturnih uvjeta i zaštite okoliša u Hrvatskoj te dostizanje standarda EU-a na području kvalitete i zaštite okoliša, kaže se u priopćenju.

RWE Aqua trenutno sudjeluje u gradnji Centralnog postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda Zagreba, a tvrtka Hochtief bavi se razvojem turističke infrastrukture.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara