Mesić primio ukrajinskog ministra vanjskih poslova Griščenka

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je u petak ukrajinskog ministra vanjskih poslova Konstantina Griščenka s kojim je razgovarao o bilateralnoj suradnji, doznaje se iz službenog priopćenja.

Predsjednik Mesić i ministar Griščenko složili su se kako je politička suradnja dviju zemalja vrlo dobra i da se ona odvija na svim političkim razinama, te da je Sporazum o prijateljstvu i suradnji dobra osnova te suradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Obojica su se sugovornika također složila da gospodarski odnosi ne prate političke odnose, te da su ispod realnih mogućnosti naših dviju zemalja, dodaje se u priopćenju.

Prema priopćenju, jedna od tema razgovora bilo je i stanje i perspektiva regije jugoistočne Europe, a predsjednik Mesić je naglasio kako je priključivanje Hrvatske EU-u i NATO-u važno za stabilnost cijele regije.

Ministra Griščenka primio je u petak u službeni posjet i potpredsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, stoji u saborskom priopćenju. U središtu razgovora dvojice dužnosnika našlo se, prije svega, gospodarstvo. Tom je prigodom potpredsjednik Hrvatskog sabora naglasio kako postoje mnogi zajednički interesi i potencijali kvalitetne suradnje koju bi mogli inicirati intenzivniji kontakti parlamenata, gospodarskih komora Ukrajine i Hrvatske, ali i direktna suradnja ukrajinskih i hrvatskih poduzetnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara