MESIĆ PRIMIO VELEPOSLANIKE RH U DRŽAVAMA ČLANICAMA EU I DRŽAVAMA KANDIDATIMA

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u srijedu u Zagrebu veleposlanike RH u državama članicama EU i u državama kandidatima za EU, te šefove multilateralnih misija RH, kao i ministra vanjskih poslova Miomira Žužula i ministricu europskih integracija Kolindu Grabar Kirarović, s kojima je razgovarao o predstojećim zadaćama hrvatske diplomacije u promoviranju hrvatskih interesa u svijetu.

Kako je priopćio Ured predsjednika, ministar Žužul i ministrica Grabar Kitarović izvijestili su predsjednika Mesića o sastanku s hrvatskim veleposlanicima održanom početkom tjedna na Plitvicama, a ministrica Grabar Kitarović, prisutne je, također, upoznala s tijekom pregovora o Protokolu 7.

Predsjednik Mesić je, u kraćem izlaganju, rekao kako je Europska unija temeljna orijentacija Hrvatske, posebno istaknuvši ulogu Republike Hrvatske u stabilizaciji jugoistočne Europe i, u tom kontekstu, važnost suradnje sa susjednim zemljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik je također zatražio aktivan pristup diplomatsko-konzularnih predstavništava i veleposlanika u zemljama u kojima su akreditirani te je naglasio potrebu jačeg i aktivnijeg rada na gospodarskom području.

Jedna od tema razgovora bila je i suradnja Hrvatske s Haaškim sudom.

(Hina) xpp yps

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara