Mesić primio vjerodajnice indijskog veleposlanika

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u četvrtak vjerodajnice veleposlanika Indije Aneila Mathranija, prvog novog veleposlanika u Hrvatskoj nakon nedjeljne izborne pobjede kojom je Mesić izborio još jedan predsjednički mandat.

Kako je priopćeno iz Ureda predsjednika, novi veleposlanik Indije prenio je Mesiću povodom izborne pobjede čestitke indijskoga kolege po dužnosti Abdula Kalama, zatim indijskog premijera Manmohana Singha, te predsjednice vladajućeg Združenog naprednog saveza Sonie Gandhi.

Prije imenovanja na dužnost u Hrvatsku Aneil Mathrani bio je bliski suradnik Sonie Gandhi.

"Iako pred Hrvatskom stoji intenzivniji put prema europskom udruživanju, ona sa svim svojim prednostima sadašnjeg statusa ostaje zemlja šansi i za izvaneuropske zemlje", rekao je Mesić primajući vjerodajnice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred Indijom i Hrvatskom stoji izazov suradnje na globalnom planu kao što su borba protiv terorizma, svjetske krize, kao i prirodne katastrofe, od kojih je jedna nedavno pogodila i Indiju, kazao je još hrvatski predsjednik, aludirajući na tsunami krajem prošle godine, dodaje se u priopćenju.

Prisjećajući se posjeta hrvatskog predsjednika Indiji 2002. godine, veleposlanik Mathrani je istaknuo jedinstven odnos dviju zemalja koji je neopterećen problemima, kao i to da New Delhi potpuno podupire ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

(Hina) xpp/xrt ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara