Mesić primio vjerodajnice novog makedonskog veleposlanika

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je u srijedu vjerodajnice novog makedonskog veleposlanika u Hrvatskoj Mahija Nesimija, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

U svom nastupnom govoru makedonski je veleposlanik naglasio kako Makedonija očekuje da EU prihvati hrvatsku kandidaturu za članstvo "što će biti poticaj drugim zemljama u regiji", kaže se u priopćenju.

Istaknuvši važnost Jadranske povelje u jačanju prijateljskih odnosa dviju zemalja kao i poticaj za suradnju i u drugim područjima, veleposlanik Nesimi je rekao da će "produbljenje i obogaćenje naših odnosa biti korak prema stvaranju povoljnije klime za inteziviranje regionalne suradnje, koja je neminovna u izgradnji budućnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Makedonski veleposlanik je također izrazio zahvalnost hrvatskoj vladi i predsjedniku na potpori koju su pružili Makedoniji u savladavanju krize 2001. godine.

Primajući vjerodajnice predsjednik Mesić istaknuo je kako između Makedonije i Hrvatske nema otvorenih pitanja, ali da treba ojačati gospodarsku suradnju pri čemu treba i iskoristiti mogućnosti zajedničkog nastupa na trećim tržištima.

Uz predsjednika Mesića nazočni su bili ministar vanjskih poslova RH Tonino Picula, tajnik Ureda predsjednika RH Željko Bagić i savjetnik predsjednika za vanjsku politiku Ivica Maštruko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara