Mesić primio vjerodajnice trojice novih veleposlanika

Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je u utorak vjerodajnice trojice novih veleposlanika u Hrvatskoj portugalskog Luisa Barreirosa, beninskog Samuela Amehoua i brazilskog Celsa Marsoca Vieire de Souze, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Barreiros je predajući vjerodajnice naglasio je da Portugal zastupa što skorije priključenje Hrvatske Europskoj uniji, te u tom smislu dodao da Hrvatska može računati s Portugalom kao sa svojim postojanim zagovarateljem u pregovorima koji joj predstoje, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Mesić je rekao da dvadesetogodišnje iskustvo Portugala pokazuje kako sve zemlje, bez obzira na njihovu veličinu i zemljopisni položaj, mogu u ujedinjenoj Europi postati priznata, prepoznatljiva i razvijena društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mesić je primajući vjerodajnice novog veleposlanika Benina izrazio želju za jačanjem bilateralne suradnje dviju država, stoji u priopćenju.

U svom nastupnom govoru pred Mesićem brazilski je veleposlanik istaknuo namjeru vlade svoje zemlje da intenzivira bilateralne odnose s Hrvatskom, te je u tom smislu najavio susrete s članovima hrvatske Vlade i predstavnicima privatnog sektora za daljnje jačanje bilateralnih odnosa dviju zemalja, zaključuje se u priopćenju.

(Hina) xpp ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara