Mesić primio vjerodajnice veleposlanika Grčke i Turske

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je u srijedu na odvojenim susretima vjerodajnice novog veleposlanika Grčke u Hrvatskoj Panayotisa Baizosa i nove turske veleposlanice Dicle Kopuz, priopćio je Ured Predsjednika.

Predajući vjerodajnice veleposlanik Grčke rekao je kako su grčka vlada i narod sretni što svjedoče uspješnom putu Hrvatske prema njezinoj integraciji u Europi, te naglasio uvjerenje da će pregovori Hrvatske i EU biti obavljeni s uspjehom, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pozdravljajući novog veleposlanika Grčke, predsjednik Mesić istaknuo je mediteransku orijentaciju Hrvatske, te u tom smislu i zaštitu Mediterana od zagađenja, uništenja i zlouporabe. "Stoga se Hrvatska, kao ekološki osviještena zemlja, želi aktivnije uključiti u programe ekološke zaštite Mediterana", rekao je Mesić.

Turska veleposlanica je također u srijedu predala vjerodajnice predsjedniku Mesiću i tom je prigodom izjavila da "Turska smatra Hrvatsku ključnim čimbenikom za uspostavu mira i stabilnosti u ovoj strateški važnoj regiji i cijeni važnu ulogu koju Hrvatska igra".

Predsjednik Mesić naglasio je europsku budućnost kao zajednički cilj Hrvatske i Turske, te istaknuo napore koje Hrvatska ulaže da što prije usvoji europske standarde, ali i da ispuni uvjete po kojima će postati istinski demokratska zemlja, stoji u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara