Mesić razgovarao s Putinom

PREDSJEDNICI Rusije i Hrvatske, Vladimir Putin i Stjepan Mesić izrazili su u ponedjeljak, tijekom razgovora u Kremlju, zadovoljstvo razvojem odnosa između dvije zemlje i očekivanje da će gospodarska suradnja dalje napredovati.

Mesić je na početku razgovora, koji je bio otvoren i za novinare, ocijenio kako između Hrvatske i Rusije nema niti jedno otvoreno političko pitanje, a o većini pitanja koji se tiču Europe i svijeta dvije zemlje imaju gotovo identične stavove.

Mesić je iznio prijedlog da Rusija bude zemlja partner na Zagrebačkom velesajmu, vjerojatno iduće godine, kako bi se gospodarska suradnja još više unaprijedila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Imamo sve razloge za suradnju i tu šansu ne smijemo ispustiti. Rusija je velika sila i za nas je privilegija surađivati s Rusijom", rekao je Mesić obraćajući se svom ruskom kolegi.

Putin je ocijenio da se odnosi s Hrvatskom razvijaju dobro, posebice što se tiče gospodarske suradnje. Ustvrdio je da je Hrvatska po robnoj razmjeni s Rusijom na prvom mjestu među zemljama bivše Jugoslavije. Međutim, rekao je da se trebaju poduzimati napori s obje strane kako bi robna razmjena dostigla željeni iznos od milijardu dolara godišnje.

Daljnji tijek razgovora bio je zatvoren, a dvojica predsjednika nisu nakon njegovog završetka dali izjave za novinare. U priopćenju koje je Kremlj objavio pred razgovore najavljeno je da će razgovori dvojice predsjednika biti usredotočeni i na pitanja u svezi "realizacije strateškog projekta Družba Adria".

Nakon razgovora predviđena je zajednička večera Mesića i Putina, nakon koje će hrvatski predsjednik otputovati u Kalinjingrad.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara