Mesić: Razočaran sam kampanjom koju vodi HDZ

PREDSJEDNIČKI kandidat Stjepan Mesić izjavio je danas da je razočaran kampanjom koju u ime Jadranke Kosor vodi HDZ, posebno zbog, kako je rekao, tiskanja "gnjusnih pamfleta" kako je nazvao preslike transkripata s njegovog tajnog svjedočenja na Haškom sudu 1998. u procesu protiv Tihomira Blaškića, koje su se jučer, s oznakom "Haški predsjednik" pojavile u središnjici HDZ-a.

"Razočarala me kampanja koju vodi HDZ jer su organizirali jedno ipak nedolično ponašanje, tiskanje raznih gnjusnih pamfleta, čak s rasističkim porukama, što nije dobro", kazao je Mesić u Zagrebačkom kazalištu lutaka gdje je u pratnji unuka Tome i njegovih školskih prijatelja pogledao lutkarsku predstavu "Mala sirena".

"Iznenadilo me da HDZ šalje poruke da je za suradnju s Haškim tribunalom, a upravo se u sjedištu HDZ-a organizira jedan brutalni napad na one koji provode hrvatski zakon i na one koji svjedoče pred Haškim tribunalom", rekao je novinarima.

"Postavlja se pitanje što je ustvari politika HDZ-a, da li ono što govore Europljanima, ono što je za njihove uši jako umilno, ili ova stvarna politika koju iskazuju u Hrvatskoj", dodao je Mesić.

Upitan koliki postotak glasova očekuje da će dobiti u drugom izbornom krugu, Mesić je odgovorio kako mu je teško reći koliki će točno postotak biti, ali da je uvjeren da će biti viši od 50 posto.

Osvrčući se na tvrdnje GONG-a da su na nekoliko biračkih mjesta u BiH uočene izborne nepravilnosti, Mesić je pozitivnim ocijenio da je, kako je rekao, u BiH došlo do "uozbiljavanja situacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ako hrvatski zakon postoji, ako po njemu mogu glasovati i građani druge države, onda neka to bude u skladu sa zakonom, a ne da glasuju mrtve duše", kazao je.

Zadovoljan je, kaže, što su se stranke koje su podržale njegovu predsjedničku kandidaturu "malo stabilizirale" u odnosu na prvi izborni krug.

"Postoji uvjerenje u javnosti da su stranke napravile koaliciju i da ta koalicija puca zbog ovog ili onog nesporazuma među pojedinim strankama, ali to nije koalicija. Stranke su podržale moju kandidaturu, našle su se na jednom pitanju - izbor predsjednika", rekao je Mesić.

Upitan kakvu poruku želi uputiti biračima na zadnji dan predizborne kampanje, kratko je odgovorio da "u ponedjeljak idemo raditi".


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara