MESIĆ S ČEŠKIM GOSTOM O EUROINTEGRACIJAMA

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u utorak predsjednika Odbora za europske poslove Zastupničkog doma Češke Republike Pavela Svobodu s kojim je prije svega razgovarao o pitanju euroatlantskih integracija, priopćio je u utorak Ured predsjednika.

Predsjednik Mesić je rekao kako Hrvatska dobro napreduje na svom putu prema euroatlantskim integracijama, naglasivši kako joj je Češka jedan od gospodarskih i demokratskih uzora na tom putu, a Svoboda je istaknuo kako je Češka spremna svojim iskustvima i savjetima pomoći Hrvatskoj na njenom putu u Europsku uniju.

Naglasio je kako je Češka svjesna koliko je napora potrebno uložiti u prilagođavanje europskim standardima, te je izrazio uvjerenje kako će Hrvatska u tome uspjeti, kaže se u priopćenju.

Svoboda je također istaknuo da je Hrvatska postavila visoko ambiciozan plan u pogledu dinamike priključivanja Europskoj uniji u čemu može računati na prijateljsku podršku Češke u kojoj je u jednom trenutku došlo do porasta euroskepticizma, ali se on smanjivao napretkom pregovora i informativnom kampanjom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoboda je također naglasio kako Hrvatsku vidi kao faktor stabilnosti, ali i kao uzor za druge zemlje regije.

Predsjednik Mesić je izrazio zadovoljstvo intenzivnim međudržavnim kontaktima na svim razinama između Zagreba i Praga, naglasivši kako su odnosi između dviju zemalja vrlo dobri i bez otvorenih pitanja.

(Hina) xpp ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara