Mesić s poslodavcima u povodu 10. godišnjice hrvatske udruge poslodavaca

ULOGA menadžmenta u razvoju potencijala svake zemlje je nezamjenjiva, a Hrvatska je kroz proces privatizacije došla do modernog menadžmenta koji je ravnopravan onome u svijetu, izjavio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić na današnjem primanju u povodu 10. godišnjice Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

Obraćajući se čelnicima HUP-a i njihovim gostima iz Međunarodne organizacije poslodavaca, Mesić je izrazio uvjerenje da će Hrvatska uskoro ostvariti bolje rezultate od onih koji su postignuti u protekle tri godine.

Predstavnicima Međunarodne organizacije poslodavaca Mesić je poželio da kod nas pronađu partnere za svoje poslove, istaknuvši da se hrvatske potencijale najbolje može upoznati preko hrvatskih poslovnih ljudi.

Predsjednik HUP-a Ivica Mudrinić ustvrdio je kako je ta udruga u posljednjih deset godina afirmirala hrvatsko poduzetništvo i zahvalio se Mesiću na pokroviteljstvu nad HUP-ovom proslavom u ime 50.000 članova HUP-a koji zapošljavaju ukupno 300.000 radnika.

"Hrvatska se nalazi na razvojnoj prekretnici - kako pristupiti europskim integracijama i regionalnom razvoju, odnosno hoćemo li se pridružiti razvijenom svijetu ili ćemo ostati po strani", naglasio je Mudrinić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je u tom smislu na Vladi i socijalnim partnerima velika odgovornost, pa je cilj HUP-a postati još aktivnijim partnerom vlastima, budući da se radi o presudnim trenucima Hrvatske.

Član Upravnog odbora Međunarodne udruge poslodavaca, koja okuplja poslodavačke udruge iz 140 zemalja, Jose-Maria Lacasa Asa smatra da je HUP dosad puno učinio na izgradnji reprezentativne udruge poslodavaca.

Ipak, Međunarodna organizacija poslodavaca ocjenjuje da treba na međunarodnoj razini pojačati konkurentnost tvrtki, a na nacionalnoj razini voditi socijalni dijalog u provedbi strukturalnih reformi.

Također treba ustrajati na međunarodnoj integraciji jer ulazak u šire integracije kratkoročno može biti bolan, ali dugoročno je uvijek pozitivan, naglasio je Lacasa Asa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara