Mesić: Sanader će morati objasniti neke svoje izjave

PREDSJEDNIK RH Stjepan Mesić nije se složio s ocjenom premijera Ive Sanadera, koji je ustvrdio kako je kampanja bila suzdržana.

"Kampanja je bila prljava, a mislim da će više njih, uključujući i premijera Sanadera, morati objasniti neke svoje izjave." - izjavio je Mesić po dolasku u svoj Izborni stožer.

"Kampanja se može voditi afirmativno, može se voditi tako da se prigovara drugom kandidati, ali se ne može lagati." - izjavio je Mesić u razgovoru za HTV, te ponovio kako će zbog "djece u Nazorovoj" ustrajati u tužbama protiv "onih koji su prljali u kampanji".

Komentirajući još jednom nabavku kamiona vrijednih 35 milijuna eura za potrebe vojske, a za koju je u izbornoj kampanji izrazio sumnju da nije obavljena zakonito, Mesić je rekao da od ministra Berislava Rončevića očekuje da utvrdi tko je u toj kupnji kršio zakon. "Utvrdi li se da je ministar za to znao, treba pokrenuti pitanje i njegove odgovornosti", rekao je.

U Mesićevu stožeru doznaje se da će se javnosti obratiti tek iza ponoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Došavši do govornice, uz pljesak i skandiranje Stipe, Stipe, tek je kratko kazao kako "neće puno govoriti, jer to za jednog 80-og godišnjaka nije dobro.

Time je aludirao na SMS poruke koje su s nepoznatog broja slane brojnim građanima, s pozivom da ne glasuju za Mesića, "jer će hrvatski predsjednik 2010. imati 80 godina i neće znati upaliti kompjutor".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara