Mesić: Smrt Trajkovskog veliki udarac za Makedoniju i regiju

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić izrazio je u četvrtak u Bruxellesu duboko žaljenje zbog tragične pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog s kojim se s poslije podne trebao sastati u Mostaru.

"To je veliki udarac za Makedoniju i za cijelu regiju", rekao je Mesić na konferenciji za novinare u Bruxellesu, gdje boravi u dvodnevnom posjetu.

Ističući da mu je Trajkovski bio osobni prijatelj, Mesić je rekao da je tragično preminuli makedonski predsjednik bio "veliki borac za demokraciju i za mirno rješenje kriznih situacija".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kakve će posljedice imati smrt Trajkovskog na stanje u Makedoniji i u regiji, Mesić je izrazio nadu da će "njegovo djelo omogućiti miran napredak Makedonije i njezin ulazak u EU".

Makedonija je u četvrtak u Dublinu irskom predsjedništvu trebala predati zahtjev za članstvo u EU.

"Siguran sam da neće biti lako naći zamjenu za Trajkovskog. On je ostavio veliki trag kod obje etničke zajednice u Makedoniji, makedonske i albanske te smatram da je taj trag, koji je ostavio, toliko dubok da će pomoći da se Makedonija ne vrati u nestabilnost i da će sve probleme riješiti političkim sredstvima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara