Mesić telefonski razgovarao s Gotovinom dok je general bio u bijegu!?

NAKON što je jedan od odvjetnika umirovljenog generala Ante Gotovine, Luka Mišetić, izrazio sumnju u iskrenost izjave predsjednika Stjepana Mesića, koji je kazao kako bi trebalo do kraja istražiti tko je pomagao Gotovini u bijegu, u javnost su dospjele špekulacije kako je sam Mesić telefonski razgovarao s Gotovinom u vrijeme dok je ovaj bio u bijegu.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, predsjednik Mesić je s Gotovinom telefonom razgovarao prije dvije godine i to neposredno nakon što je tjedniku Nacional objavljen intervju s odbjeglim generalom.

List navodi kako je upravo taj podatak argument Luke Mišetića i generalovom brata Borisa Gotovine, koji od predsjednika traže suzdržanost u izjavama o Gotovini, jer će u protivnom otkriti da je razgovarao s generalom dok je ovaj bio u bijegu, i ne samo to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić je, piše Slobodna Dalmacija pozivajući se na neslužbene informacije, tih dana slao pisma Haagu i poruke Anti Gotovini putem posrednika i medija, da bi na kraju u telefonskom razgovoru Gotovini prenio svoja razmišljanja i prijedloge.

Predsjednik je tako navodno predložio Gotovini da se dobrovoljno preda Haškom sudu, izjasni se o krivnji, nakon čega bi trebao biti pušten da se brani sa slobode. Predsjednik i Vlada su prije dvije godine navodno Gotovini poručili kako će dati sva potrebna jamstva kako bi mu se omogućila obrana sa slobode.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara