Mesić u audijenciji kod Pape Ivana Pavla II.

Mesić u audijenciji kod Pape Ivana Pavla II.
PAPA Ivan Pavao II. primio je u audijenciju hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića povodom svečane predaje božićnog drva koje je ove godine Hrvatska darovala Svetome Ocu.

Tijekom privatne audijencije koja je trajala 15-ak minuta Mesić je poklonio Papi za njega posebno izrađen zlatni križ i srebrno licitarsko srce te dvije knjige Gerharda Ledića - jednu posvećenu Djevici Mariji, a drugu ženama. Papa, koji je također primio Mesićevu suprugu i unuku te ostale goste iz Hrvatske među kojima predsjednika vladine komisije za odnose s vjerskim zajednicama Gorana Granića i ministra poljoprivrede Božidara Pankretića, uzvratio je darujući krunicu svakome članu izaslanstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zahvalivši na poklonima, Sveti Otac je najavio svoj treći posjet Hrvatskoj predviđen za svibanj ili lipanj iduće godine: ´Hvala još jednom za božićno drvo koje ste donijeli. Doviđenja u Dubrovniku, Rijeci Zadru, Đakovu ili Osijeku´.

Hrvatsko izaslanstvo na čelu s Mesićem također je razgovaralo s kradinalom Angelom Sodanom, državnim tajnikom Svete Stolice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara