Mesić u kampanji potrošio 5,3 milijuna kuna, Kosor 6,4 milijuna

31. SIJEČNJA bio je posljednji rok za predaju, pa je direktorica Mesićeve kampanje Štefanija Balog predala konačno financijsko izvješće o potrošenim sredstvima tijekom oba kruga predsjedničkih izbora. Konačno financijsko izvješće o kampanji Jadranke Kosor iz HDZ-a su predali prije tjedan dana.

Štefanija Balog izjavila je kako je Stjepan Mesić u kampanji potrošio 5,3 milijuna kuna plus PDV, a direktor kampanje Ratko Maček rekao je kako je za kampanju Jadranke Kosor potrošeno 6,3 milijuna kuna.

"Mi smo objavili sva imena i prezimena donatora, kao i nazive pravnih osoba dok stožer Jadranke Kosor nije objavio ni jedno ime. Mi sumnjivih osoba nemamo" - kazala je Balog za Novi list, te je dodala kako je njen arhitektonski biro u Zagrebačkoj banci podigao kredit u visini od milijun eura, koji će biti vraćen kad Mesićev stožer dobije milijun eura iz državnog proračuna.

DIP: Podatke o financiranju kampanje dostavilo 11 od 13 predsjedničkih kandidata

Državno izborno povjerenstvo (DIP) priopćilo je da je 11 od 13 predsjedničkih kandidata dostavilo podatke o visini i izvoru utrošenih sredstava koja su koristili za izbornu promidžbu.

Zakonski rok za predaju izvješća istekao je noćas u ponoć, a izvješće do tada nisu predali Miroslav Blažević i Mladen Kešer.

Zakon o financiranju izborne promidžbe za izbor predsjednika Republike Hrvatske ne propisuje sankcije za kandidate koji zakasne ili uopće ne predaju podatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DIP napominje da je i pismeno i kroz medije, podsjetio sve kandidate da ispune svoju zakonsku dužnost i izvješća o visini i izvorima sredstava utrošenih za izbornu promidžbu predaju u zakonom propisanom roku.

U priopćenju se navodi da će DIP u daljnjem roku od osam dana u "Narodnim novinama" i na Internet stranici www.izbori.hr te u sredstvima javnog priopćavanja objaviti cjelovito izvješće o visini i izvorima sredstava koja su kandidati za predsjednika RH koristili za financiranje izborne promidžbe.

U priopćenju se navodi da je Ljubo Ćesić izvješće predao 19. siječnja, Tomislav Petrak 24. siječnja, Anto Kovačević 25. siječnja, Jadranka Kosor 26. siječnja, Ivić Pašalić 26. siječnja, Miroslav Rajh 28. siječnja, dok su Doris Košta, Slaven Letica, Đurđa Adlešić, Boris Mikšić i Stjepan Mesić, izvješće predali jučer, zadnjeg dana.

Naknadno zaprimljeno i izvješće o kampanji Miroslava Blaževića

Državno izborno povjerenstvo (DIP) naknadno je danas zaprimilo izvješće o visini i izvoru financijskih sredstava koja je za izbornu promidžbu utrošio predsjednički kandidat Miroslav Blažević.

Izvješće je na poštu predano 31. prosinca prošle godine, dakle u zakonskom roku, stoji u priopćenju DIP-a.

Zakonski rok za predaju izvješća o financiranju kampanje 13 predsjedničkih kandidata istekao je noćas u ponoć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara