Mesić u obilasku autoceste od sv. Roka do Zadra II.

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić danas je obišao dionicu autoceste u gradnji između čvorišta Gornje Ploče kod Lovinca u Lici do čvorišta Zadra II. kod Zemunika.

Dionica je duga 58 kilometara i svi se radovi izvode po predviđenu planu, a svršetak je predviđen za 30. lipnja ove godine.

Predsjednik Mesić se provezao kroza sve probijene tunele na toj dionici: "Sv. Rok", "Čelinku", "Bristovac" i "Ledenik". Ministar graditeljstva, obnove i javnih radova Radimir Čačić, direktor Hrvatskih autocesta Stanko Kovač i predstavnici varaždinskih "Cesta" i splitskog "Konstruktora" izvijestili su Mesića o radovima, a on je izjavio da je to najveće cestogradilište ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi.

To je veličanstven pothvat, istaknuo je Mesić. "Kad do 2010. izgradimo u Hrvatskoj sve autoceste, moći ćemo izvoziti naše znanje i radnu snagu u inozemstvo", izjavio je i dodao da će, kad se izgradi autocesta od Zagreba do Zadra i Splita te nastavi gradnja prema jugu, zapravo biti gotova i dionica Jadransko-jonske autoceste kroz Hrvatsku.

Inače, graditelji na toj dionici rade po planu i očekuje se da će biti i gotova po planu, do kraja lipnja. Nakon tunela "Sv. Rok" probijene su obje cijevi u tunelima "Čelinki" (189 metara), "Bristovcu" (650 metara) i "Ledeniku" (735 metara). Dio te dionice je već asfaltiran, od Masleničkog mosta šest kilometara prema Velebitu, te dionica od Masleničkog mosta do čvorišta Zadra II.

(Hina) ima mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara