Mesić u ponedjeljak u Ohridu na summitu pet zemalja regije

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić sastat će se u ponedjeljak s kolegama iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije te Srbije i Crne Gore u makedonskom gradu Ohridu s ciljem utvrđivanja zajedničke strategije za regiju uoči summita Europske unije u Solunu, priopćeno je u nedjelju iz Ureda predsjednika.

Na Ohridskom sastanku, što ga je inicirao makedonski predsjednik Boris Trajkovski, sudionici bi se trebali konzultirati i donijeti zajedničku deklaraciju kojom će izraziti svoja očekivanja uoči summita EU u Solunu 21. lipnja, dodaje se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da pet zemalja deklaracijom predstave svoje poglede na sadašnji trenutak te izraze spremnost da iz procesa stabilizacije prijeđu u proces integracije u Europsku uniju, najavljeno je u petak iz makedonskog predsjedništva.

Predsjednika Republike pratit će tajnik Ureda predsjedništva Željko Bagić, savjetnik za vanjsku politiku tomislav Jakić i pomoćnik savjetnika za vanjsku politiku Tomislav Car, a izaslanstvu će se u Ohridu pridružiti i veleposlanik RH u Makedoniji Aleksandar Milošević.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara