Mesić: U razvoju Vukovara dosad se moglo i moralo učiniti više

POKLONITI se žrtvama Vukovara danas je otišao i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić koji je ovom prilikom poručio kako se njihova žrtva nikad ne smije zaboraviti.

"Žrtvama Vukovara na najbolji ćemo se način odužiti ako osiguramo zaposlenje onima koji su ostali u Vukovaru, damo im priliku da školuju svoju djecu i razvijaju ovaj grad. U razvoju vukovarskog gospodarstva dosad se moglo i moralo učiniti više", konstatirao je predsjednik Mesić.

Vladimir Šeks, predsjednik sad već raspuštenog hrvatskog Sabora, podsjetio se ovom prilikom presude "vukovarskom trojcu", zbog koje je Hrvatska još uvijek u šoku. "Ako međunarodni sudovi neće zadovoljiti pravdu, onda Hrvatska mora učiniti sve što može da naši sudovi kazne sve one koji su činili strašne zločine u ovom gradu", kazao je Šeks.

Na popisu zatočenih i nestalih iz Vukovara još su 354 osobe, podsjetila je Jadranka Kosor i naglasila kako Hrvatska od potrage za njima nikad neće odustati. Kosor se također prisjetila skandalozne haške presude, te istakla da svi koji su se danas skupili u Vukovaru prosvjeduju protiv nje i protiv načina na koji se sudi zločincima.

U Vukovar je danas došlo više od 15 000 ljudi kako bi se obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i prisjetili se svih onih koji su dali svoje živote u obrani tog grada. "Vukovar je postao mjesto kolektivnog sjećanja hrvatskog naroda", rekao je posljednji zapovjednik obrane Vukovara, Branko Borković.

"Vukovar gospodarski još nije podignut na noge, svi se Vukovarci još nisu vratili u svoje domove", dodao je Borković ne krijući nezadovoljstvo što ni danas mnogi zločinci nisu kažnjeni, a svi koji su nestali nisu pronađeni.

P.V.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara