Mesić uputio brzojav sućuti predsjedniku Sobranja povodom pogibije makedonskog predsjednika

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić uputio je u četvrtak, povodom tragične pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog, brzojav sućuti predsjedniku makedonskog parlamenta (Sobranja) Ljupčetu Jordanovskom, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Zrakoplov, kojim je Trajkovski s nekoliko suradnika putovao na Međunarodnu konferenciju o ulaganju u Mostaru, srušio se u četvrtak ujutro u južnom dijelu BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ime predsjednika Trajkovskog ostat će neizbrisivo upisano u povijest prvih godina samostalnog puta makedonske države. Znao je da je budućnost Makedonije u ujedinjenoj Europi i radio je sve što je mogao, kako bi svoju zemlju što uspješnije vodio putem prema tome cilju", stoji u poruci hrvatskog predsjednika.

Mesić također ističe da je izgubio "dobrog i iskrenog prijatelja" koji je znao prepoznati "važnost regionalne suradnje".

"Bila mi je čast surađivati s njime u brojnim projektima usmjerenima na jačanje suradnje i učvršćenje mira i sigurnosti u regiji", piše Mesić u brzojavu predsjedniku Sobranja koji će privremeno obanašati dužnost makedonskog predsjednika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara