Mesić uvjeren u uspjeh policije oko rješenja ubojstva u Osijeku 1991.

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić izjavio je večeras kako je uvjeren da će policijski tim na čelu s Vladimirom Faberom do kraja istražiti slučaj ubojstava osječkih civila 1991.

"Uvjeren sam da će policija učiniti sve što je potrebno. Faber je visoko profesionalan policajac, nije vezan ni za jednu političku opciju i njegov će tim napraviti posao, tako da krivci budu kažnjeni, a nevini oslobođeni", kazao je Mesić u HTV-ovoj emisiji "Fokus", odgovarajući na pitanje očekuje li da će slučaj tih ubojstava nakon 15 godina konačno biti riješen.

Upitan je li 1991., kao predsjednik vlade, znao za likvidacije osječkih Srba, Mesić je odgovorio niječno.

Mesić se prisjetio kako je tadašnjeg predsjednika Franju Tuđmana upozorio na smjenjivanje direktora osječkih poduzeća mimo procedure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Na jednom sastanku, na kojem je bilo riječi o tome, reagirao je savjetnik Predsjednika za sigurnost Tomislav Šutalo, koji je rekao da na granicama Osječke županije prestaje funkcionirati pravna država i da tamo vlada netko drugi", rekao je Mesić.

Na pitanje novinara je li sada riječ o politički montiranom progonu, kako neki tvrde, Mesić nije odgovorio.

Ponovio je tek ocjenu da Hrvatska do 2000. nije funkcionirala kao pravna država.

Ocijenio je i da je sadašnja Vlada nastavila stopama prethodne i odlučila definitivno prekinuti s praksom selektivne primjene zakona i "procesuirati i one slučajeve za koje se pretpostavljalo, ali ih nitko nije doveo do kraja".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara