Mesić za crnogorski list: Za bombardiranje Dubrovnika kriva JNA

Mesić za crnogorski list: Za bombardiranje Dubrovnika kriva JNA
PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je za podgorički list "Dan" kako za bombardiranje Dubrovnika nije bila odgovorna tadašnja crnogorska vlast, već tadašnji vojni vrh JNA i Slobodan Milošević, a optužbe umirovljenog generala jugoslavenske vojske Momčila Perišića na njegov račun nazvao je "običnim glupostima".

"Za bombardiranje Dubrovnika kriv je vojni vrh Jugoslavenske narodne armije (JNA) i Slobodan Milošević", izjavio je Mesić za nedjeljno izdanje podgoričkog lista "Dan".

Hrvatski predsjednik je, također, rekao kako je problem Prevlake konačno riješen te da oko toga nema nikakva spora.

"Prevlaka je u okviru granica Hrvatske i taj problem je riješen", kazao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stjepan Mesić je odbacio tvrdnje bivšeg načelnika generalštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišića kako je on (Mesić) granatirao Dubrovnik i izazvao sukob u Mostaru i dolini Neretve, da bi kasnije za sve te zločine optužio "srbočetničku i crnogorsku vojsku". Mesić je te optužbe ocijenio "običnom gluposti".

"Perišić je odgovoran za počinjene zločine u dolini Neretve i na drugim prostorima na kojim je djelovao", kazao je Mesić, navodeći kako su "tokom rata u Hercegovini počinjeni veliki zločini".

"I rušenje Starog mosta u Mostaru je zločin bez presedana i nadam se da će zločince stići kazna", kazao je hrvatski predsjednik.

(Hina) dram nab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara