Mesić: Zar da suspendiram Perkovića zbog muljaža jednog bjegunca?

"SUSPENZIJA? Ma nemojte! Vi biste baš suspendirali. Zato što jedan bjegunac od hrvatskog zakona mulja da bi se zaštitio, da ne bi odgovarao za ono za što ga tereti hrvatski sud, ja bih trebao onoga koji traži takvog da se odazove sudu suspendirati?", branio je danas predsjednik Stjepan Mesić svog savjetnika Sašu Perkovića, kojeg Državno odvjetništvo u Austriji tereti da je protivno austrijskim propisima došao u Beč na razgovor s generalom Vladimirom Zagorcem.

"Ako se netko u ratu borio, borio se i za institucije. Na kraju ima i najviše odlikovanja, čak je imao i za junačko djelo u ratu i bilo bi dobro da takav jedan junak dođe pred sud!", kazao je Mesić, koji jučer na cijelu stvar nije imao komentara.

Mesić, koji je danas bio u posjeti tvornicama Adris grupe u Kanfanaru, u izjavi za medije izrazio je zadovoljstvo poslovanjem te tvrtke i njenim ulaganjem u turizam i zdravu hranu.

Adris grupa je u proizvodnji za turizam učinila najviše te se nalazi u vrhu hrvatskog ulaganja u proizvodnju za izvoz, rekao je predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Hrvatska se mora istaknuti u proizvodnji zdrave hrane, istaknuo je Mesić i dodao kako je to za Hrvatsku pravi put. Kazao je kako će se zdrava hrana moći proizvoditi i na prostorima koji će biti očišćeni od mina, jer ti prostori nisu bili pod kemijskim tretmanom čitavih 16 godina.

Ante Vlahović, predsjednik uprave Adris grupe, istaknuo je kako ta grupa ulaže više od 700 milijuna kuna godišnje u izgradnju tvornica, hotela i proizvodnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvornica duhana Rovinj, kao dio Adris grupe i jedan od vodećih hrvatskih izvoznika, po svojoj tehnologiji, nalazi se u vrhu Europe, istaknuo je Mesić i dodao kako je produktivnost tvornice porasla za 21 posto nakon spajanja rovinjska i zagrebačke tvornice duhana.

Mesić je obišao i gradilište hotela "Monte Mulini", koji će nakon dovršetka izgradnje i otvaranja u kolovozu, biti prvi hotel s pet zvjezdica u Rovinju.

Prokomentirao je Mesić ponovno danas i Joška Jorasa, ponovivši da se radi o "jednom čudaku".

Joras je za 17. svibnja opet najavio prosvjede na graničnom prijelazu Plovanija.

B.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara