Mesić: zbog Gotovine ne bi se smjeli odgoditi pregovori

Predsjednik Stipe Mesić za današnjeg je posjeta Požegi izjavio kako "zbog slučaja Ante Gotovine ne bi smjelo doći do odgode pregovora s EUom". L

"Udvostručili smo napore da bismo utvrdili njegovo boravište. Ako utvrdimo da je u Hrvatskoj, bit će priveden, no ako nije, za to moramo imati vjerodostojne i uvjerljive dokaze i onda se pregovori ne bi smjeli odgoditi", rekao je novinarima predsjednik Mesić danas u Požegi.

Komentirajući slovensku uredbu po kojoj se našim prijevoznicima zabranjuje prijevoz tereta iz Slovenije u treće zemlje, Mesić je istaknuo da stavljanje Hrvatske pred svršen čin nije dobra odluka ni za Sloveniju ni za Hrvatsku.

"Kad je riječ o odlukama koje se tiču i susjeda, za to sam da se susjeda o tome prije obavijesti kako bi se mogao pripremiti. Na kraju, zajednički se mogu donositi odluke koje neće štetiti ni jednoj ni drugoj strani. To sigurno nije poticaj boljoj suradnji", rekao je Mesić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za boravka u Požegi Mesić je nazočio sjednici Gradskog poglavarstva, na kojoj se govorilo o radu lokalne samouprave te tradicionalnu darivanju roditelja najmlađih Požežana. Riječ je o potpori roditeljima novorođene djece koju je grad Požega među prvima uveo u Hrvatskoj.

Današnji dan Valentinovo predsjednik Mesić proveo je u društvu s gotovo 120 parova koji su u braku više od pola stoljeća.

(Hina) xvreb yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara