Mesićev ured ipak će platiti Josipovićevu inauguraciju

Mesićev ured ipak će platiti Josipovićevu inauguraciju

Tekst: I.Kri.
Foto: Joško Ponoš (Cropix)

NOVOIZABRANI predsjednik Ivo Josipović danas je izjavio kako će se financiranje njegove inauguracije riješiti iz pričuve te smatra kako to nisu veliki troškovi i to neće biti problem.

Josipović nije detaljnije objašnjavao iz koje će se to pričuve financirati njegova inauguracija koja će se održati za dva tjedna. Desna ruka novoizabranog predsjednika Mirando Mrsić rekao nam je kako će inauguracija biti financirana iz proračuna Ureda predsjednika, a da će za to biti potrebno preraspodijeliti troškove u njemu.

Inauguracija neće koštati više od 700 tisuća kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne zna se koliko će koštati cijela inauguracija pa se teško u proračunu Ureda predsjednika moglo predvidjeti troškove", rekao je za Index Mirando Mrsić te dodao kako inauguracija neće stajati više od posljednje Mesićeve.

Inauguracije predsjednika Mesića koštala je hrvatske porezne obveznike između 650 i 700 tisuća kuna. Mrsić nam je objasnio i kako će troškovnik inauguracije objaviti najmanje tjedan dana prije nje. "U proračunu Ureda predsjednika nema posebne stavke za troškove inauguracija, jer nije bilo poznato tko će sve na nju doći. Ako se pojavi neki od državnika koji zahtijeva veliko osiguranje, ti troškovi će se popeti a da se odredio točan iznos u proračunu, onda se preko tih cifri ne bi smijelo ići", zaključio je Mrsić.

"Inauguracija će biti financirana iz proračunske zalihe"

Iz Ureda predsjednika potvrdili su kako će se inauguracija platiti iz proračunske zalihe. "Prema dosadašnjoj praksi, inauguracije predsjednika RH bile su financirane iz sredstava proračunske zalihe. Troškovi inauguracije novoizabranog predsjednika Ive Josipovića bit će osigurani prenamjenom sredstava iz proračuna Ureda predsjednika za 2010. godinu", stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika Mesića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara