Mesićeva kćer pristala kupiti dionice Našicecementa u vrijednosti milijun DEM

VLASNIK tvrtke Našicecement, Ivan Ergović, u intervjuu "Nedeljnom telegrafu" demantirao je glasine kako gospodarskim investicijama od 40 milijuna eura u Srbiji stvara Mesićev poslovni imperij na Balkanu.

"Mesića poznajem vrlo dugo, nas dvojica smo porijeklom iz dva susjedna sela. Krajem devedesetih, kad je on bio predsjednik Sabora, ponudio sam mu da bude suvlasnik naše tvornice. Međutim, odbio je ponudu. "Ne mogu, Ivane, ovi iz opozicije bi me rastrgali!" - prenosi Slobodna Dalmacija dio Ergovićeva intervjua.

Ergović opisuje kako je tada pokušao uvjeriti Mesića da ipak postane suvlasnik Našicecementa rekavši mu "Ako ne želite biti, znači da ne vjerujete u privatizaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Mesić odbio Ergovićevu ponudu, potonji je dionice ponudio predsjednikovoj kćeri Dunji bez znanja predsjednika Mesića.

"Dunja je pristala kupiti akcije Našicecementa u vrijednosti od milijun maraka, ali ta transakcija nikad nije obavljena. Odustala je od kupovanja iz političkih razloga. I pored toga, opozicija je uporno pričala kako je Dunja ne samo uzela dionice nego postala i vlasnica tvornice i kako obitelj Mesić stvara poslovni imperij." - rekao je Ergović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara