Metod Trobec ubijao žene, ali ne i životinje

TKO SE još sjeća Metoda Trobeca, najslavnijeg masovnog ubojice bivše Jugoslavije? Ubio je pet žena i spalio ih u krušnoj peći u Dolenjoj vasi, stekavši takav glas da je čak i jedan rokerski sastav nosio bizarno ime:"Trobecove krušne peći"?

Najpoznatiji zatvorenik Slovenije, podsjetio je ovih dana javnost na svoje postojanje, i to tužbom protiv Lee Eve Mueller, koja ga je, tvrdi, neutemeljeno optužila za mučenje životinja, koje on, usput rečeno, voli.

Tužio je poznatu "zaštitnicu životinja", jer je ova na Pop TV, izjavila da oni koji muče životinje razvijaju takav odnos i prema ljudima, te je, navodno, u tom kontekstu, spomenula i njegovo ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je izjavila da je Trobec, prije no što je prešao na žene, "mučio životinje", "probadao ih", "zavrtao im vratom", "kokoškama sjekao glave", "sjekirom ubijao pse", "mačke polijevao benzinom"...

Trobec koji je od 1979. godine u zatvoru, našao se pogođenim, te je gospođu Mueller, tužio sudu, tražeći odštetu od 18,5 milijuna slovenskih tolara (SIT) za pretrpljene "duševne boli", piše ljubljansko Delo.

Masovni ubojica je na prvom ročištu izjavio "da voli životinje i da ih nikada nije mučio". Metodu Trobecu će zatvorska kazna isteći 2014. godine.

Hoće li peterostrukog ubojicu žena na bankovnom računu dočekati odštetnih 18,5 milijuna tolara - odlučit će sud.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara