M.Granić: Proći ćemo u svih 10 izbornih jedinica

Predsjednik DCa i nositelj liste koalicije HSLS/DC u 1. izbornoj jedinici Mate Granić večeras je izjavio kako vjeruje da će njegova koalicija prijeći prag u svih 10 izbornih jedinica te biti dio buduće vladajuće koalicije stranaka centra i desnog centra.

"Imam optimistične prognoze da ćemo proći u svih 10 izbornih jedinica i biti dio vladajuće koalicije", rekao je Granić u izbornom stožeru koalicije HSLS/DC u zagrebačkom hotelu Palace.

Granić je rekao kako, suprotno najavama s početka predizborne kampanje, više ne očekuje da će njegova koalicija imati od 20 do 25 saborskih zastupnika. Kao razlog drugačijim prognozama naveo je to što je "koalicija HSLS/DC zadnjih dana bila prikrivena od stranaka koje su za kampanju imala više financijskih sredstava".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na novinarski upit jesu li ga već kontaktirali iz HDZ-a, Granić je odgovorio da je s HDZ-om stalno u kontaktu ali ne i večeras jer čeka prve neslužbene rezultate izbora. Na pitanje postoji li mogućnost postizborne koalicije sa SDP-om rekao je da HSLS i DC pripadaju strankama centra i desnog centra te da je to krug s kojim će koalirati.

Inače, u izbornom stožeru te koalicije vlada vesela i optimistična atmosfera i svi nazočni iščekuju prve neslužbene rezultate izbora najavljene za 21,30 sati.

(Hina) tr dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara