Michael Jacksona policija želi zbog napastvovanja djeteta

KALIFORNIJSKE vlasti traže da se američka pop zvijezda Michael Jackson preda prema uhidbenom nalogu u kojem ga se optužuje za višestruko seksualno napastvovanje djeteta, rekli su u srijedu na konferenciji za novinare dužnosnici Santa Barbare.

Šerif Jim Anderson kazao je kako je Jackson optužen po nekoliko točaka za napastvovanje djeteta, da mu je pružena prilika da se preda i da će jamčevina za puštanje na slobodu biti u visini od 3 milijuna dolara.

Anderson je kazao kako vjeruje da će Jackson surađivati s vlastima.

Okružni tužitelj Thomas Sneddon rekao je novinarima kako će optužnica protiv Jacksona biti i službeno predana.

Sneddon je naveo kako se u cijelom slučaju radi o jednoj žrtvi "koja surađuje".

Američki mediji tvrde da se radi o 12-godišnjem dječaku koji je boravio na Jacksonovom ranču i optužio da ga je 45-godišnji Jackson napastvovao.

Jackson nikad ranije nije bio uhićen.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nalog za uhićenjem Michaela Jacksona izdan je zbog "nećudorednih i razbludnih" radnji s djetetom starosti ispod 14 godina. Ukoliko se utvrdi da je kriv Jackson bi, prema kalifornijskom kaznenom zakonu, mogao dobiti od tri do osam godina zatvora za svaku pojedinu točku optužnice.

Jackson je 1994. uspio postići višemilijunsku izvansudsko poravnanje s obitelji 14-godišnjaka koji ga je optužio za seksualno napastvovanje. Slučaj je zatvoren bez optužnice, a Jackson je tvrdio da je nedužan.

Oko 70 policajaca pretraživalo je u utorak 12 sati Jacksonov ranč Neverland u Kaliforniji tražeći dokaze za zlostavljane djeteta. Na ranču, koji ima svoj zoološki vrt i zabavni park, često su priređivane dječje zabave. Pretražene su još dvije lokacije kako bi se potkrijepili navodi žrtve.

Jackson je u srijedu bio u Las Vegasu gdje radi na novom videu. On je u priopćenju kazao kako vrijeme u kojem stižu optužbe nije slučajno.

"Ti tipovi izgleda da se uvijek pojave sa strašnim optužbama upravo kada se objavljuje još jedan projekt, album ili video" rekao je on u priopćenju ukazujući na album najvećih uspješnica "Number Ones" objavljen u utorak.

Njegov glasnogovornik je rekao da će Jackson u cijelosti surađivati s vlastima.

U televizijskom dokumentarcu prikazanom na ABC-u početkom godine Jackson je kazao kako je spavao u krevetu s mnogom djecom, ali da se tu nije radilo "ni o čemu seksualnom".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara