Michel Houellebecq režira ekranizaciju svog romana

ISTAKNUTI francuski književnik Michel Houellebecq, kojeg mnogi književni kritičari ističu kao najvažnijeg suvremenog autora svjetske književnosti, najavio je kako će se uskoro baciti u vode filmske režije.

Houllebecq će, naime režirati filmsku ekranizaciju svog razvikanog romana "Mogućnost otoka", čije snimanje počinje već idući tjedan u Španjolskoj. Glavna je uloga u filmu povjerena francuskom glumcu Benoitu Magimelu, a o ozbiljnosti projekta dovoljno govori i činjenica da će francuska producentska kuća u njega uložiti čak 6 milijuna eura, što je nemala cifra za standarde europskog art filma.

U filmu uz glavnog glumca Magimela glumit će i Patrick Bauchau, Andrzej Seweryn i Ramata Koite. Snimanje filma trebalo bi trajati osam tjedana.

Zbog kompleksnosti Houellebeckqova književnog teksta, na filmu neće biti ekraniziran cijeli roman "Mogućnost otoka", već samo njegov dio. Radnja Houellebecqova romana smještena je u futuristički SF milje, a govori o odnosu između čovjeka i njegova klona.

Ovo nije prvi Houellebecqov izlet u redateljske vode, književnik je već ranije režirao nekoliko kratkometražnih filmova od kojih posljednji 2001. godine.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara