Microsoft novom ponudom i dalje želi pridobiti Yahoo

MICROSOFT je u nedjelju objavio svoju novu ponudu za kupnju dijela Yahooa nakon što je preuzimanje vrijedno 44,6 milijardi dolara odbijeno od strane Yahooa.

Otvorenje nove ponude potencirao je jedan od najvećih dioničara Yahooa, Carl Ichan, na čiju se inicijativu Microsoft vraća u igru, ali ovaj put ne kao kupac cijele tvrtke Yahoo, već njenog dijela koji bi bio od koristi Microsoftu za širenje svog poslovanja na internetsko oglašavanje.

Vrlo je vjerojatno kako Microsoft želi biti vlasnik barem nekog dijela Yahooa kako bi se stopirala kupnja ili suradnja između Googlea i Yahooa koji bi zajedničkim snagama Microsoft smjestili u treći plan i blokirali mu svaku mogućnost konkurentnosti na najunosnijem marketinškom tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je kako Microsoft pažljivo i sa strahom želi dio Yahooa što je potvrđeno i u izjavi Microsofta: "Microsoft o ovom trenutku više nije zainteresiran za potpuno preuzimanje Yahooa, ali želi pronaći alternativne pravce kako bi se  suradnja između tih dviju kompanija ipak ostvarila barem u nekom segmentu, pa makar to bilo i u pregovorima s dioničarima Yahooa".

Ono na što Microsoft cilja upravo je poboljšanje svog pretraživača te unapređivanje pretraživačkih algoritama, dok cijena i detalji daljnjih pregovora u izjavi Microsofta još nisu precizirani.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara