Microsoft Office System u drugom beta izdanju na putu ka 500.000 testnih korisnika

MICROSOFT je objavio novi Microsoft Office System i počeo isporučivati pola milijuna beta 2 izdanja prvim partnerima i korisnicima.

Microsoft Office System je skup programa, poslužitelja i usluga koje omogućavaju bolje povezivanje ljudi i organizacija s informacijama i poslovnim procesima.

Tvrtke i pojedinci koji žele detaljno saznati koje novosti donosi mogu posjetiti adresu http://www.microsoft.com/office/preview/.

S obzirom da je razvoj proizvoda došao do beta 2 faze, Microsoft poziva svoje poslovne partnere i korisnike širom svijeta da razmotre nove verzije ovog softvera. 

U evaluacijskoj verziji beta izdanja sadržano je sedam osnovnih Office System proizvoda, uključujući beta 2 verzije novog Microsoft Office Suitea (Word, Excel, Outlook®, PowerPoint i Access), Microsoft Office FrontPage®, Microsoft Office InfoPath™, Microsoft Office OneNote™, Microsoft Office Publisher i Microsoft Office SharePoint™ Portal Server 2.0.

Udružujući sve ove proizvode u jedno beta izdanje namijenjeno testiranju, Microsoft omogućava korisnicima da iskušaju Microsoft Office System  kao skup koordiniranih alata koji, kada se koriste zajedno, donose mnogobrojne poslovne prednosti svojim korisnicima.

Finalne verzije svih ovih proizvoda očekuju se tijekom ljeta, kada će biti na raspolaganju i informacije o njihovim cijenama.

Microsoft Office System u beta 2 izdanju trenutačno sadrži sljedeće proizvode koje korisnici mogu iskušati:

 • Microsoft Office 2003 povezuje ljude, informacije i poslovne procese, što korisnicima omogućava da budu učinkovitiji i postignu bolje rezultate. Osnovni paket sadrži Microsoft Office Outlook 2003, klijent za razmjenu poruka i suradnju, program za obradu tekstualnih dokumenata Microsoft Office Word 2003, tablični kalkulator Microsoft Office Excel 2003, program za izradu poslovnih prezentacija, Microsoft Offce Power Point 2003, te bazu podataka Microsoft Office Access 2003.
  Tekst se nastavlja ispod oglasa

  Microsoft Office FrontPage 2003 je alat za izradu i održavanje web sjedišta. Pomaže korisnicima da dizajniraju bolje webove, da brže stvore kôd koji stoji iza njih, te da prošire mogućnosti svojih webova korištenjem XML funkcionalnosti za povezivanje s vanjskim izvorima podataka.

  Microsoft Office InfoPath 2003 ujednačuje i olakšava proces prikupljanja informacija omogućavajući korisnicima da stvore i popunjavaju dinamičke obrasce, te ih potom korištenjem XML-a proslijede sustavima i poslovnim procesima koji ih obrađuju. Ovo je nova aplikacija u ovom izdanju Microsoft Office Systema.

  Microsoft Office OneNote 2003 omogućit će korisnicima da elektronički zabilježe svoje ideje i misli na prijenosnom računalu ili Tablet PC-u, te da ih kasnije lako pretražuju i organiziraju. Ovo je također nova aplikacija u Microsoft Office Systemu.

  Microsoft Office Publisher 2003 pomaže pri stvaranju profesionalnih marketinških publikacija. Donosi poboljšanu podršku za dizajniranje izgleda publikacije, podršku za bolju komunikaciju elektroničkom poštom te za objavljivanje sadržaja na webu.

  Microsoft SharePoint Portal Server 2.0 omogućit će organizacijama da stvore personalizirano intranet okruženje za zajednički rad i suradnju. To će okruženje biti prilagođeno njihovim potrebama, te će biti konzistentno unutar pojedinih timova, poslovnih jedinica ili čak i cijelih organizacija.

  Microsoft Windows® SharePoint Services naziv je za tehnologiju koja se nalazi u srcu kolaboracijske funkcionalnosti Microsoft Office System porodice proizvoda. Ova tehnologija predstavlja okruženje unutar kojega se jednostavno mogu dijeliti dokumenti i podaci.

Uz beta 2 izdanje Microsoft Office Systema nisu uključeni određeni proizvodi koji također predstavljaju fundamentalne dijelove paketa.

To su Microsoft Project i Microsoft Visio®. Microsoft Project Standard je najpopularnija aplikacija za upravljanje projektima, a Visio omogućava grafičko predstavljanje ideja i koncepata korištenjem dijagrama, što pomaže u poslovnoj komunikaciji i razumijevanju važnih informacija.

Svi ovi proizvodi osmišljeni su imajući na umu četiri osnovna cilja: lako pronalaženje i pristup informacijama (XML je implementiran kroz sve Office aplikacije), bolje upravljanje procesima, učinkovit timski rad (izgrađen na SharePoint proizvodima i tehnologijama koje su integrirane u Office System) te mogućnosti okrenute pojedincima (poput značajnih poboljšanja koje Outlook čine mnogo boljim alatom za upravljanje elektroničkom poštom i fokusiranja na mobilne korisnike).

Proizvodi iz Microsoft Office System porodice bit će objavljeni sredinom 2003. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara