Microsoft pokrenuo projekt koji će pomoći ljudima s gubitkom pamćenja

GUBITAK pamćenja uskoro možda neće biti bespovratan proces - nada možda leži u računalima.

Microsoft je pokrenuo projekt nazvan MyLifeBits (Djelići moga života) s ciljem razvoja golemih multimedijskih baza podataka koje bi čuvale gotovo svaku pojedinost iz korisnikova života.

Fotografije, pisma, e-mail poruke i drugi podaci pohranjivali bi se i potom automatski prizivali u budućnosti pomoću pretraživača, objavio je New Scientist.

Stručnjaci okupljeni na projektu smatraju da bi to moglo biti spasonosno rješenje za očuvanje gomile nepovezanih podataka prikupljenih tijekom godina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordon Bell, jedan od sudionika projekta, u svoju bazu podataka pohranjuje tako sve što može, od e-mail poruka i pisama do pojedinosti o on-line kupovini, fotografija, kućnih video snimaka i radnih dokumenata.

Pohranjuje i telefonske razgovore te audio snimke poslovnih sastanaka.

Svaki file u bazi može biti popraćen komentarom, pisanim ili zvučnim, a pretražuje je se pomoću ključnih riječi ili datuma.

Iako projekt ima sigurnosne rizike i dovodi u pitanje pravo na privatnost, stručnjaci smatraju da bi mogao imati veliku odgojnu vrijednost, osobito kod proučavanja obiteljske povijesti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara