Mićunović u srijedu u Beogradu razgovarao sa Srbima iz Hrvatske

PREDSJEDNIK Skupštine državne zajednice Srbije i Crne Gore Dragoljub Mićunović u srijedu je u Beogradu razgovarao s predsjednikom Srpskoga narodnog vijeća (SNV) Miloradom Pupovcem, s predsjednikom Samostalne demokratske srpske stranke (SSDS) Vojislavom Stanimirovićem, s članom SNV-a iz Šibenskokninske županije Ratkom Gajicom i kandidatima SDSS-a na skorašnjim izborima u Hrvatskoj.

"Očekujem da će SSDS osvojiti sva tri mandata koja pripadaju Srbima u Hrvatskom saboru i jedno mjesto za predstavnike dijaspore, uz pomoć glasova izbjeglih Srba koji žive u Srbiji i Bosni i Hercegovini. S drugim predstavnicima Srba bit ćemo značajna snaga za formiranje koalicije u parlamentu i Vladi Hrvatske, što bi bilo prvi put da manjine odgovorno sudjeluju u formiranju vlasti", izjavio je Pupovac.

On je, nakon razgovora s Mićunovićem, dodao da se položaj Srba u Hrvatskoj popravlja iz dana u dan i da "unutar srpske zajednice u Hrvatskoj nema ozbiljnijih podjela".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Skupštine SCG Dragoljub Mićunović izjavio je da podržava kandidate srpske manjine na skorašnjim izborima u Hrvatskoj, jer bi - kako je kazao novinarima - njihov izbor omogućio još bolju suradnju između SCG i srpske zajednice u Hrvatskoj.

Kandidati SDSS-a na hrvatskim izborima podržali su Mićunovićevu kandidaturu na izborima za predsjednika Srbije 16. studenoga.

"Uvjeren sam da je vrijeme da Srbija stekne stabilnost u važnoj državnoj instituciji kao što je institucija predsjednika republike. Za Srbe u Hrvatskoj je stabilnost Srbije, kao i stabilnost Hrvatske, jedna od presudnih pretpostavki za dobar i sređen život", objasnio je Pupovac nakon razgovora s Mićunovićem.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara